Jocs i joguines

Cartes Catalanes INDE

Tipus:
Cartes
Edat:
12 a 99 anys
Fabricant:
Indejocs
Què inclou en català:
Tot el joc
Preu orientatiu:
1 a 20€

La simbologia de les cartes
 Les Cartes Catalanes INDE, no només estan pensades per a promoure la transició de la carta espanyola cap a la carta catalana, sinó que també d'anar normalitzant amb el nou estat Català aquest símbol històric arrelat en tot el territori. Les cartes INDE, recullen els referents històrics catalans més emblemàtics, cada coll està pensat perquè aquesta transició sigui fàcil i assumible, s'ha buscat les cartes i les seves formes més adients, el coll d'Estel, substitueix al d'or, el de Roses al de copes, el de Falç al d'espases i el de Gralla al basto, com també hem tingut la certesa de trobar la sonoritat en el pronunciament de cada coll en el joc a taula. El jugador trobarà les figures properes i catalanes , Serrallonga substitueix a la Sota, Sant Jordi amb el cavall pirinenc català i el Rei Jaume I com unificador dels Països Catalans. Amb el canvi de figures, l'observador diferenciarà la intencionalitat de cada coll i el seu significat, com les de Falç, on podeu contemplar una posició combatent i guerrillera de les figures, en el de Roses, on la roba concorda amb l'entrega d'una rosa a les respectives dones, amb el d'Estel veiem com les figures reivindiquen sense armes la independència més pacífica i democràtica, i per últim la festa, el de Gralla es representen els objectius assolits cap a la llibertat de Catalunya amb alegria i germanor.

 Amb el coll d’Estel hem recreat la primera estelada realitzada el 1908 per la Lliga Nacional Catalana a París, que es representava amb les quatre barres i al seu mig un rombe blau i l’estrella de cinc puntes en blanc al seu centre, el motiu d’utilitzar aquesta estelada recau pel fet de recordar una mica l’historia de la nostra estelada i també com de juganer és el disseny a l'hora de recrear les cartes.

 El comodí utilitzat és el Felip V, el primer Borbó i cap per avall, que ens recorda els fets ocorreguts en la Guerra de successió per la Corona dels Àustria.