Jocs i joguines

Baralla Catalana

Tipus:
Cartes
Edat:
12 a 99 anys
Fabricant:
Baralla catalana
Què inclou en català:
Tot el joc
Preu orientatiu:
1 a 20€


Les cartes

Tenim el plaer de presentar-vos la Baralla Catalana, un projecte innovador que presentem com una alternativa a la resta de jocs de cartes que es troben actualment al mercat. Com no podria ser d’altra forma, els protagonistes d’aquesta baralla són les colles tradicionals catalanes més rellevants: castellers, diables, sardanistes i bastoners.

Cada colla de la baralla pretén representar els valors que més identifiquen al poble català:

Sardanistes: unió, igualtat, companyonia i solidaritat.
Castellers: força, equilibri, valor i seny.
Diables: rauxa, diversió i gresca.
Bastoners: tradició, simbologia i història.

Les cartes s’han creat a partir de l’estàndard de numeració de la clàssica baralla espanyola. Destaquen per tenir un disseny minimalista i alhora atractiu que pretén transmetre tota l’escènica de la cultura catalana. Per aconseguir-ho s’han desenvolupat unes il•lustracions contemporànies, directes, entenedores i alhora sintètiques de cada un dels pals de la baralla.


La curiosa història de la seva creació

Com moltes altres invencions, la base d’aquest projecte sorgeix per la successió de fets fortuïts i quasi per casualitat.

A la Berta Bachs, estudiant de Disseny Gràfic a l’escola Massana de Barcelona, se li proposa en el transcurs del tercer curs de Graduat en Art i Disseny un exercici de creació d’una baralla de cartes.

Un cop acabat l’exercici, a la Berta se li plantegen molts temes per aprofundir-hi i decideix dedicar-hi el seu projecte de final de carrera. Després d’un any d’investigació i treball, el setembre del 2012 presenta el projecte, el qual i li donen una nota d’excel·lent.

Un cop paït tot el procés i després de rebre molts elogis decideix portar a la realitat el projecte i comercialitzar la Baralla Catalana.