Blog
← Altres entrades

Gaming.cat i el dret a jugar a videojocs en català

A principis d’aquest 2018, un grup d’aficionats als videojocs van decidir iniciar una campanya al web de peticions Change.org per tal d’aconseguir que Steam, la plataforma de videojocs en línia més coneguda de la xarxa, inclogui el català a la seva interfície.

En aquesta petició, que podeu signar aquí, la comunitat de videojugadors catalanoparlants dona a conèixer la seva reivindicació i pretén arribar a les 50.000 firmes per tal de fer-la arribar a Valve Corporation, els creadors de la plataforma.

Aquests jugadors formen part d’un grup a Steam que han anomenat We want Catalan Language, a la descripció del qual hi expliquen què és el català, a on es parla i quants parlants té, així com el motiu de la seva reivindicació: volen jugar en català. A més de poder navegar per la plataforma en català, la inclusió d’aquesta llengua a Steam suposaria una millora a l’hora de trobar jocs en català als motors de recerca. Per altra banda, això permetria que les diverses empreses productores de videojocs s’animessin a incloure el català en els seus jocs.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per la plataforma Gaming.cat. Tal com defineixen al seu espai web, es tracta d’una comunitat en línia que reuneix aficionats catalanoparlants als videojocs. A més de fer difusió de notícies relacionades amb aquest món, Gaming.cat és un punt de trobada per a jugadors d’arreu dels Països Catalans. A través dels múltiples comptes a diverses xarxes i eines de comunicació (Twitter, Instagram, Twitch o Telegram, per esmentar-ne algunes), els jugadors poden estar en contacte, intercanviar opinions i notícies... I per descomptat, jugar plegats en línia.

El web també inclou enllaços a llocs web en català, llistes de jocs en català, i fins i tot una llista de canals de Youtube que emeten el contingut en català, tant de videojocs com d’altres categories.

Enllaços relacionats